De nieuwe lichting Belgen.....

Gepubliceerd op 18 april 2022 om 01:06

Afgelopen vrijdag (15 april jl. Goede vrijdag samen met vrouwlief duifjes gehaald in Belgie.

Vooraf nog een hotelovernachting meegepikt in Sluis nadat we daarvoor nog even een kort familiebezoek aan een tante en oom van mij hadden gebracht in Terneuzen.

Tegen 14.00 uur kwamen we in de Dikke van Dale  (hotel) in Sluis aan. Nadat we daar 1 nachtje hadden doorgebracht zijn we na het ontbijt nog even Sluis ingewandeld. Tegen 12 uur zijn we op pad gegaan naar 2 locaties in België om in totaal 29 jonge duiven op te halen. Eerst naar Jabbeke (bij Brugge) naar Frank Lingier voor 12 jonge duiven en daarna 120km verderop naar Marc en Maria Vereyken-Gommers in Schilde voor 17 stuks. Bij de laatste  heb ik vorig jaar ook 18 jongen gehaald die allen voor de kweek zijn ingezet. Het verschil met deze ronde jongen is dat deze 17 allen voor de vlieg worden ingezet.

We zullen zien wat dit gaat brengen in ieder geval wil ik Frank en Marc & Maria hartelijk danken voor de gastvrije ontvangst. Ook kregen we van M&M (Marc en Maria) weer van alles mee naar huis o.a. oude trofeeën om te gebruiken in onze eigen vereniging, een duivenmand omdat ik volgens hen te weinig ruimte had voor de in totaal 29 jongen in de ene mand die ik zelf had meegenomen, 2 glazen wekflesjes gevuld met m&m's omdat Marc en Maria (M&M) in maart 50 jaar waren getrouwd en niet te vergeten de overheerlijke belgische vlaai waarvan ik zelfs 2 punten mocht verorberen. Dank voor alles. 

Het wordt nog druk.......

Op dit moment ligt ook de tweede ronde gereed om binnenkort gespeend/afgezet te worden. Dit zijn er in totaal 27 stuks waarbij er in andere hokjes her en der er ook nog een viertal liggen. Deze had ik voor eigen gebruik bedoeld maar nadat ik alles even op een rijtje had gezet kom ik wel op een heel groot aantal van 80 jonge duiven voor eigen gebuik uit. Want naast de bovengenoemde aantallen heb ik nog 30 Belgen besteld bij 2 verschillende liefhebbers (Vereyken-Gommers, Schilde en Frank Lingier, Jabbeke). De eerste gebruikt zijn eigen ringen en de ander heb ik ringen toegestuurd omdat hij ze zelf niet meer had. Deze jongen zijn half april af te halen. Ik ga ze zelf ophalen met vrouwlief dit combineren we met een hotelovernachting in Sluis en een familie bezoekje in Zeeland. Ik haal ze liever zelf, ondanks de hoge brandstofprijzen, omdat ik dan ook even kennis kan maken met de liefhebber zelf en zijn/haar hokken kan zien. Je merkt toch altijd dingen op of bespreekt ze daar ter plekke. Met de aangeschafte Belgen hoop ik dit jaar deel te nemen aan de jonge duiven vluchten dit in tegenstelling tot vorig jaar toen alle aangeschafte Belgen (Vereyken-Gommers) op de 'kweek' zijn gezet. Hiervan liggen nu de meeste klaar om afgezet te worden. Van de eerste ronde is alles verkocht zodat ik ze op meerdere hokken kan uittesten. De 30 Belgen wil ik dan in een afzonderlijk hok plaatsen en de 'eigen' duiven op een apart hok. Waarbij 1 van deze hokken wordt verduistert en de andere niet om te kijken of hier ook verschil in zit. Niet alleen in prestaties maar ook in gezondheid, rui, gedrag etc.. Ik ben er wel benieuwd naar. Daarnaast ga ik dit jaar de producten van Paloma (Blue, Green, Brown, Black, Red) gebruiken. Ook hier ben ik wel benieuwd naar. Alle producten op natuurlijke basis.

Nou het vliegseizoen nadert. Nog maar een weekje of 3 en we gaan, vogelgriep en weder dienende, weer los. Met de oude duiven probeer ik gewoon mee te doen (vorig jaar niet mee gevlogen) en moet ik echt afwachten hoe dit uitpakt. Heeft de rust hun goed gedaan of is het 'rust roest'. De tijd zal het leren. Ze zitten in tegenstelling tot de andere jaren, nu al voor de tweede keer op jongen. Dit wegens het feit dat ik nog een aantal jongen moet afleveren voor bonnen, verkoop en eenhoksraces.

Op naar vliegseizoen 2022..... succes toegewenst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.