Nummer 1……!!

Gepubliceerd op 3 mei 2023 om 22:59

Daar was ie dan afgelopen zaterdag (29 april vanuit Bierges(B.)) de 1e overwinning van het seizoen 2023,! Dit smaakt natuurlijk naar meer. Oorzaak hiervan was ‘Ommie’ (2022-393) een jaarling duivinnetje gekregen op een bonnetje van clubgenoot Wim van Ommen. Ze was al voor de derde keer in 4 vluchten nummer 1 op het hok. Ze zat al een keer 4e en 18e inde vereniging en nu dus een 1e. Klasse! Toen ze afgelopen zaterdag er aan kwam was ik zelf nog bezig het overtollige gras van een maaibeurt van ons gazon met de kruiwagen af te voeren. Ik stond nog aan de weg toen ik een duif aan zag komen. Ik dacht nog dat kan wel eens een vroege zijn want omdat het nog voor 4 uur was (15.57.42uur) en ik o.b.v. de snelheden op de voorhand (de snelste duif in een andere regio maakte 1130m/m) uitgegaan was van op z’n vroegst 16.08uur. Dit moest dus eigenlijk wel goed zitten en ook weer dezelfde duif die al aangegeven had ook een vroege prijs te kunnen vliegen. Dit bleek ook wel na het melden op de Compuclub-app. Ze maakte 1200m/m (= 72km/uur). Daar bleef ze lang op plaats 2 staan na H. Scheffel uit Elburg(1205m/m). Later bleken er nog 3 duiven van de achterhand voor te komen maar toch een prima prestatie: een 5e van de kring van ruim 4000 duiven en een 6e van de regio van ruim 8000 duiven.

Afgelopen week zijn de duiven, i.t.t. wat ik zelf doe, 1x afgericht vanaf Nijkerk. Zwager Kees Morren was zo vriendelijk de duiven mee te nemen omdat hij toch naar Nijkerk moest voor zijn werk. Tijdens het inkorven zijn ze niet bij elkaar geweest maar zo uit het hok gepakt. Daarnaaast wordt het systeem van Paloma Blue aangehouden met de verschillende varianten. Daarnaast gaan de doffers 2x per dag los en de duivinnnen 1x.. in dit geval vreemd dat vanaf Bierges bij de 1e 10 duiven er 8 duivinnen waren en slechts 2 doffers. Dat hoorde ik van meerdere personen

Goed, het leek dus een typisch duivinnen vluchtje. Dus ik was blij dat ik nog 16 duivinnen mee had. Op naar ……(hopelijk) de volgende overwinning want dat is toch wel het ultieme doel in de duivensport. Zeg nou zelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.