We zijn op dreef + 2e prijs halve finale Avirings Derby

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 01:43

De laatste weken mag ik niet klagen over de resultaten die de duiven. De jongen zijn goed op stoom met na de overwinning op Bierges met de jonge duiven op 29 juli jl. met de 954 (is helaas een week later niet weer teruggekeerd van de vrijdagsvlucht Chimay van 4 augustus jl.) volgde de verregende vrijdagvlucht J31 waarbij de 977 een 5e vloog  deze duivin gekweekt uit 2 Belgen (Vereijken x Lingier) was een week later ook verdwenen maar is gelukkig na 1 week afwezigheid teruggekeerd. Je zou er bijna wat van gaan denken: iedere keer verdwijnt de eerst aankomende duif van de week ervoor.  Daarna volgde de eerste '2-nachts mand' vlucht vanaf Niergnies met als resultaat, 3 duiven in 4 seconden, een 2e, 3e en 4e in de vereniging met de 004 en 983 (broer en zus uit de 306 (Schone) x 734 (Ashley) direct gevolgd door de 021 (rechtstreeks Lingier). Daarna volgde Chimay met een late lossing waarbij de 013 (uit Job(209) x Electric (589; Vereijken) eerst niet meer de mand in zou gaan maar gezien haar reactie op een doffertje (de 983) alsnog meeging en een 1e in de vereniging vloog. En opnieuw deden de 2 eerste duiven van de week ervoor (de 004 en 983) er een dag langer over. Zeg nou zelf... Vervolgens kwam de tweede '2-nachtsmand' vucht vanaf Nanteuil (ca. 430km) maar hier werden de duiven gedreven door de wind met snelheden tegen de 100km/uur werd er een 10e en 11e gevlogen met de 987 (uit de Marc ;Vereyken) x Chela (inteelt naar drie-zesjes) en de 983(al eerder genoemd) die 1 seconde van elkaar verwijderd waren. Dus weer de 983 een week eerder nog een dag te laat!. 

Als eennalaatste vlucht stond gisteren (2 september) weer Chimay op het programma zowel voor jong als de natour. Hier kwam, daar is ie weer, de 983 afgetekend voorop (7 minuten los) en vloog een 1e in de vereniging , 2e in de kring (op 1 seconde !! Toch net dat ene rondje teveel gedraaid en even op de nok) en 4e van de regio. Dit deed hij op 'jagen' op zijn duivinnetje..... de 013 die op dezelfde vlucht voor de natour was ingezet. Resultaat: zij kwam een dag te laat als allerlaatste duif van de 46 (28 jong en 18 natour) op zondag terug. Frappant? Nou inmiddels niet meer. Zij gaat dit jaar niet meer de mand in. Ook vloog de 858 (Nicole uit Bas x Ashley; ja weer de 734 Ashley) een 1e op de natour,. Ze was wel 1,5 minuut later dan haar halfbroer de 983.  Van beide vluchten vlogen er in de afdeling 40 prijs van de 46 terwijl er 's avonds nog 4 weg waren die allemaal op zondag zijn teruggekomen.

Als afsluiting van dit seizoen volgen komend weekend (9 september) de jonge duivenvlucht vanaf Sourdun (ca. 473km) en de laatste natourvlucht vanaf Niergnies (ca. 318km). Hier zullen de ploegen nog voor samengesteld worden maar dit zijn er in totaal wel een stuk minder dan de 46 die er het afgelopen weekend de mand in zijn gegaan. 

Opmerking : de duiven van de natour aangevuld met een paar jonge duiven zijn afgelopen week 1x weggebracht naar Apeldoorn. Deze richting ga ik eigenlijk nooit op maar ik moest naar Velp (bij Arnhem) voor mijn werk dus ik dacht ik moet toch rijden. Hierbij heb ik over het hoofd gezien dat de jaarling de 985 (Manneke; rechtstreeks Lingier) 2 flinke bloedwratten had waarvan er 1 onder de vleugel zat. Hij was al een uur later dan de anderen wat te zien was op het klokje wat ik had aangezet maar dit merkte ik pas op toen ik hem afgelopen vrijdagavond wou inkorven dus heb ik hem gelijk weer teruggezet in zijn vak. Met inmiddels 13 prijzen voert hij de ranglijst aan van de duiven met de meeste prijzen/punten. De duiven deden er sowieso langer over vanuit deze richting (meer oostelijker) want de eerste duif werd ca. 50 minuten na lossing geconstateerd op een afstand van ca. 35km.

Een bijzondere vermelding is nog dat ik samen met Gerrit Pleiter uit Wezep in de halve finale van de Avirings Derby in Slovenië een 2e prijs heb gevlogen met Avi 93(duif van Gerrit). Deze 400km vlucht ging superzwaar: 1e duif 940m/m wat altijd duidt op een zware en taaie vlucht wat ook bleek want 's avonds waren er 265 van de 1321 duiven terug. Dit is na 2 dagen opgelopen tot 726 stuks dus iets meer dan de helft maar het is voor ons bij 1 van de 4 gebleven dus helaas zijn er 3 gesneuveld waarvan de ene die ik nog had ingezonden de 006 (uit Allen 593 Vereyken x 970 Derkje).  Anderzijds doen we nog mee met 1 duifje in de finale van 520km op 16 september a.s.                                                                                                                                        ,                                                   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.