Alweer juni....

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 02:08

Inmiddels zijn we alweer ruim in juni beland (16 juni) en hebben we er al weer een groot aantal vluchten opzitten met dit weekend de eerste dagfondvlucht vanaf La Ferte Saint Aubin omdat 2 weken geleden Gien is afgelast wegens kode rood. De duiven kregen de wind flink in de vleugels want er werden snelheden behaald van tegen de 125km/uur. Zelf was ik, zeker van de dagfondvlucht, wat minder tevreden. Wel een 3e plek in de vereniging met de duivin ZORA (2022-966) maar de rest van de 14 duiven kwam zeer traag af. Nummer 2; FRANKIE (2022-984) liet maar liefst 22 minuten op zich wachten. Bij PV de Vriendschap had ik dan maar 1 duifje op de uitslag gehad maar bij ons in de vereniging 7 van de 14. Jan van de Streek was de grote winnaar met een 3e plaats van geheel afdeling 8 en een Teletekst vermelding.  Zelf misten mijn 1e en 2e getekende: 2023-972 AL en 2023-983 BROBBY. Deze laatste mis ik nog als enige (stond nog 1e in de jaarlingencompetitie). Wel frappant dit jaar dat ik nu al 3 van de 4 best presterende jongen van vorig jaar kwijt ben (964; BELLY 3x in top-10, de 013; BEAUTY 1e prijs Chimay) en nu dus de 983 (1e Chimay met TT vermelding, 3e Niergnies). Hopelijk keert hij nog terug. Want aan opbouw kun je zo niet veel doen. Wel was vorige week AL (2023-972) voorop (7e vereniging) dus ik dacht die gaat doorpakken ook omdat hij heel 'strak en rond'' de mand in ging. Maar helaas als eerstgetekende op deze dagfondvlucht was hij aanzienlijk te laat maar hij is terug.  KIKI (2023-977) een kruising Vereyken-Gommers maal Lingier doet het daarentegen prima. Op de vitessevlucht vanaf Eutroeungt (300km) was de de 1e als 1e getekende (6e vereniging). Ze heeft nu 9 prijzen op 9x zetten. Dus kijk je daarnaar dan gaat het weer prima. Ook de prijspercentages zijn goed te noemen meestal rond of over de 50%. Alleen het weer is nog niet optimaal voor het hok. We zitten nu in een koude periode (zomer-dip). Wat niet bevorderlijk is voor de juiste forme. Maar ja dat heb je niet in de hand of je moet bij gaan verwarmen (zou wat makkelijker kunnen nu we zonnepanelen hebben). 

De (1e/2e ronde) jongen heb ik inmiddels al 6x weggebracht met als laatste halte afgelopen donderdag Strandhorst. Alles was terug (49 stuks; 1 heb ik er tussenuit gehaald was niet helemaal zoals het hoort; zit bij de oude JOB (2010-209) in met zijn duivin (jonge duivin van Henk Steenbergen) waarvan op dit moment de eieren aan het uitkomen zijn  (vader: 14 jarige doffer)!! Hopelijk worden ze groot en ontpoppen ze zich als kampioentjes want daar zoeken we allemaal naar toch.

Twee weken geleden zat er zo ineens op een zondagmiddag een blauwe duif (doffer) op het dak van het duivenhok. Zonder chipring. Toch maar even de klep open gezet en warempel hij vloog zo zonder enige vorm van schrik op de klep en liep naar binnen.  Het bleek Chrismo (2018-357) te zijn de nestmaat van ASHLEY (2018-734) beiden uit JOB (net genoemd) x Chantal (2012-815). Verspeeld op nationaal Issoudun op 23 juli 2022!! Nou zeg het maar: duif ergens opgevangen, chipring afgehaald en is uiteindelijk losgekomen en teruggevlogen naar het hok waar hij hoorde. Ik heb hem direct bij de kwekers ingezet want daar gaat hij de rest van zijn leven 'slijten' net als zijn vader de oude JOB.

Nog even terug naar de prestaties: deze zijn op zich niet tegenvallend want er worden de laatste weken veelvuldig top-10 notering gehaald maar een 1e prijs heeft er nog niet in gezeten wel een 2e door JOB JR. (2022-972) u raadt het al: uit JOB x CHELA (2017-305). JOB JR. is als laat jong geboren in 2022 en een paar vluchten meegeweest in 2023, verspeeld in april 2023 maar teruggekomen in augustus. Waar heeft hij al die tijd gezeten? 

Ook de jonge garde gaat binnenkort op de wagen. Nu 49 stuks voor maar ik zat er ook aan te denken om de zogenaamde 'natourjongen' vroegtijdig te gaan spelen (21 stuks met een tiental van Alfred Strijker, Zwartemeer. Deze wil ik dan in een kort tijdbestek opleiden en dan op de reguliere jonge duivenvluchten inzetten. Want een jonge duif wordt er niet veel wijzer van wanneer ze te laat worden opgeleerd,. Arjan Beens, de fondman uit Genemuiden doet dit ook met goed resultaat althans voor de zware fondvluchten die hij speelt. We zullen zien maar de vaart moet er wel steeds meer inkomen. We gaan ons best weer doen! Tot de volgende keer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.