Einde aan een tijdperk en OLR´s

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 00:18

Uiteindelijk komt voor een ieder de dag van afscheid nemen. Dit geldt ook voor onze gevleugelde vrienden.

´s Morgens was er nog niets aan de hand: er werd goed gevreten van het verstrekte voer en dit gebeurde met enige gretigheid omdat er ook nog (gelukkig maar) halfwas jongen in de schotel lagen welke met aandacht en tederheid van dit oude beestje werden grootgebracht tezamen met zijn duivin die inmiddels ook op een redelijke leeftijd was beland. Maar toch, ondanks dat dit koppel samen 24 jaren telde lagen er dus 2 eigen jongen in de nestpan.

Dit koppel moest het zeker nog een keer doen omdat er al meerdere bijzondere duiven door deze 2 op de wereld werden gezet. Waaronder een 'witte raaf'  ('Derkje') die als nakomeling van dit koppel via een bonnetje aan Henk Steenbergen werd geschonken met grootse prestaties van dien in zowel kweek als vlieg. Zelf had deze 'oude van dagen' ook al 2x teletekst gevlogen, en is vanaf ca.2015/2016 op het kweekhok gezet. Daar heeft hij met verschillende duivinnen voor meerdere goede nazaten gezorgd ('Derkje', 'Jonge Derk' en 'Bas' (3 eersten als jonge duif waarvan 1x een 1e van de hele regio). 

Waar hebben we het dan over ? Nou? Dat kan niet anders dan over de DERKMAN !! 14 jaar mocht hij worden en lag eergisteren dood op de roostervloer in de kweekren die ik speciaal voor wat 'oudjes' heb gereserveerd. Waarschijnlijk een hartaanval/stilstand. Zo kan het verkeren. Afgelopen januari zijn oude vader ('Oude Derk') al (17 jaar oud; losgelaten maar is waarschijnlijk door een roofvogel gepakt dus niet meer teruggezien helaas. De bedoeling was dat hij terwijl ik hem nog van een paar leuke maanden had kunnen laten genieten. Ik heb de Derkman uit respect voor wat hij voor mijn duivenbestand, mezelf en omdat hij genoemd is naar mijn ome Derk(man) Wolff die mij deze duif, samen met zijn broer (grote) Gerrit geschonken heeft, begraven naast mijn duivenhok. Dit doe ik zeker niet standaard maar voor hele bijzondere duiven maak ik wel een uitzondering en dat was de Derkman (2008-1154862) zeker. Bedankt voor alle plezier wat ik aan je mocht beleven. Zijn duivin Chantal zal nu de allerlaatste jongen van dit bijzondere koppel moeten grootbrengen hopelijk dat hier alsnog een 'witte raaf' bijzit. Een feit blijft : er is een einde gekomen aan het tijdperk Derkman!

OLR's (= One Loft Race = Eenhoksrace) 2022

Inmiddels zijn ook de 2 OLR's gestart waar Kolkman Pigeons2Fly aan deelneemt. 1 in Slovenie net als vorig jaar tezamen met Gerrit Pleiter (team Pleiter-Kolkman). Hier hebben we 2 ploegen van 3 duiven die nog allemaal aanwezig zijn na een paar korte africhtingen. Volgende week maandag 25 juli a.s. is de eerste echte africhting vanaf een afstand van 60 km. Alles is hier te volgen via: https://derby.avirings.com/ 

Daarnaast zijn er in de Costa del Sol Derby (Malaga, Spanje), de 2e OLR waar ik samen met Diesmer Grootkarzijn aan deelneem (team GRO-KO) inmiddels 5 africhtingen geweest waarbij onze 959 het op de laatste 2 africhtingen bijzonder goed doet met een 7e resp. 4e stek van ruim 1800/1900 duiven al betreft het nog zeer korte afstanden (van 5 tot 15km) (zie kader en de website: BENZING One Loft Race) en www.derbycostadelsol.com

We zullen zien hoe het daar in het zuiden van Spanje verder gaat met nog 9 van de 10 ingezonden duiven in de race.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.